Tule mukaan lahjoittamaan lukutaitoa!

Sinulle ja minulle lukutaito on itsestäänselvyys, mutta maailmassa on miljoonia ihmisiä, joille se ei sitä vielä ole. Eikä kyse ole lapsista, vaan peräti liki joka kuudennelta aikuiselta puuttuu taito lukea ja kirjoittaa.


Lukutaidottomuuden taustalla on yleensä köyhyyttä ja sotaa, varsinkin pakolaisleirien hankalissa olosuhteissa koulunkäynti on vaikeaa. Suomen Pakolaisapu on kansalaisjärjestö, joka edistää pakolaisten ja paluumuuttajien perusoikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pakolaisapu tekee työtä lukutaidon kohentamiseksi tällä hetkellä Liberiassa, Sierra-Leonessa, Ugandassa ja Thaimaassa. Koulutuksiin osallistuu vuosittain noin 16 500 nuorta ja aikuista.


Kotimaiset kirjablogit keräävät rahaa Suomen Pakolaisavun lukutaitotyöhön. Jos haluat blogisi mukaan, katso ohjeet kampanjaa organisoineen Hannan Kirjainten virrassa -blogista.

Keräykseen voit osallistua Jelpi-sivumme kautta, tule mukaan!
"Lukutaito on yksi tärkeimmistä taidoistamme – se on myös rikkaus, jota kukaan ei voi viedä meiltä pois. Haastamme Sinut lahjoittamaan ja antamaan muille mahdollisuuden nauttia lukutaidon hyödyistä!"

Kommentit