Ostan vain harvoin kirjoja...


Ostan vain harvoin kirjoja, niitä kun on työn puolesta niin helposti saatavilla muutenkin. Nuorempana yksi lauantain huveista oli koluta kaupungin kaikki kirjadivarit, vaan eipä ole tullut pitkään aikaan lähdettyä kierrokselle. Hauskaa se varmasti olisi vieläkin, mutta tuskin entisenlaisia määriä kirjoja kotiin kuitenkaan enää laahaisin. Kirjaston yltäkylläisyydessä minusta on tullut tosi kranttu.

Ne harvat kirjat jotka vielä omaan hyllyyni kelpuutan, ostan sitten melkein hinnalla millä hyvänsä. Muistan vain muutaman kerran jolloin haluamani opus on jäänyt kauppaan liian kalliin hinnan vuoksi. Viimeksi kun näin kävi, kyseessä oli uusi kirjallisuushistoria jota en millään raaskinut hankkia heti ilmestymisen jälkeen, vaan vasta pienen nikottelun jälkeen. Onneksi himoitsen kalliita kuvateoksia vain harvoin, yleensä hankin romaaneja tai runokirjoja jotka sopivat laihalle kukkarolleni paljon paremmin.

Turussa on hyvä kirjakauppatilanne; on Akateemista, Suomalaista ja Kansallista sekä muutama muu pienempi ja erikoistuneempi kauppa. Kaksi kirjakauppaa on kuitenkin minun mielestäni ylitse muiden. Pieni Kirjapuoti sijaitsee omien reittieni suhteen vähän hankalasti ja vaikka ihaillen sen tapahtumia seuraankin, siellä tulee käytyä todella harvoin. Mutta Sammakon Kirjakauppa on onneksi aivan kirjaston vieressä, sinne on helppo pistäytyä. Niinpä kävinkin siellä kun päätin lähteä mukaan Marissan ideoimaan blogitempaukseen, jonka ideana on kertoa muistakin kirjahankinnoista kuin vain niistä kaikkein edullisimmista löydöistä.

Ihan heti en kirjaa mukaani saanut, mutta se tilattiin minulle ja kävin äsken tuosta kulman takaa noutamassa oman kappaleeni Tua Forsströmin kokoelmasta Lokakuun iltana soudin järvelle, hintaan 21 €. Mitätön hinta siitä ilosta, että saan milloin tahansa palata lokakuun järvelle ja iltaan, jolloin ruusuja laskeutuu pohjaan.

Kommentit

 1. Multa jäi viimeksi kauppaan liian korkean hinnan vuoksi Jörn Donnerin Mammutti (hinta jotain 80 euron tietämissä). Kyttäilen nyt tässä, josko sen jossain vaiheessa saisi jostain sopivasti alennettuna :)

  Pieneen Kirjapuotiin pitää mennä tutustumaan jollain tulevalla Turun reissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kyllä 80 euroa olisi minullekin sellainen hinta, että nikottelu saattaisi muuttua krooniseksi. Ei se historiankirjakaan maksanut kuin vajaat viisikymppiä, ja aika pian sen taisi saada jo 35 eurolla.

   Kirjapuotia voi seurata FB:ssäkin, sen kautta saa mukavasti tietoa mitä siellä milloinkin on meneillään. Toiminta on ihailtavan vilkasta ja kuvien perusteella myös tosi suosittua!

   Poista
 2. Onpa kaunis nimi kirjalla, kirjailija ei ihan heti soita kelloja päässäni eli minulle entuudestaan vieras.

  Tämä on kyllä hienoa tempaus, johon en itse en ehtinyt osallistua juuri nyt, mutta lohduttaudun sillä, että ostelen normaalihintaisia kirjoja noin muutenkin. Ja aikeissani on tehdä tämä tempaus jälkijunassa sitten, kun jalat taas kantavat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kaunis tuo nimi, ja kun vielä katsoo kantta, niin lokakuun järven hidas ja tumma vesi valuu mieleen tyynenä ja viileänä.

   Ostoksille toki ehtii myöhemminkin, ja toivottavasti tulet pian kuntoon!

   Poista
 3. Ihana kirjavalinta! Ostan sinun laillasi usein (myös tässä tempauksessa) kirjoja, jotka olen jo lukenut ja hyväksi havainnut, joihin haluan palata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja täytyypä seuraavalla Turun reissulla yrittää päästä käymään sekä Sammakossa että Pienessä kirjapuodissa!

   Poista
  2. Minä ostan melkein vain pelkästään sellaisia kirjoja, jotka olen jo lukenut, jos ei nyt hakuteoksia ja sensemmoisia oteta lukuun. En taida olla oikein hyvä mesenaatti siis, kymmenisen kirjaa vain taidan ostaa vuosittain, levyjä vielä vähemmän, leffoja vain pari-kolme.

   Paljon tästä johtuu tietysti työpaikasta kirjastossa, mutta on siinä sitäkin, etten tykkää ostaa ja heittää pois.

   Poista
 4. Minäkin kävin Turun Sammakossa tempauksen tiimoilta ja se onkin yksi lempparein kirjakauppani Turussa. Ihan vain jo tunnelman takia! Lisäksi pokkarihyllyssä oli taas monta, monta sellaista kirjaa, joite en muualla ole nähnyt, joten joudun varmaan tekemään uuden visiitin taas pian :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoti on ihana ja henkilökunta samoin, ehkä pitäisi joskus uskaltautua sinne oikein tutkimaan mitä kaikkea odottamatonta voisi löytyä. Mulla on yleensä tapana vain hakea joku tietty juttu, joskus se löytyy samantien, joskus tilataan kuten nyt.

   Poista

Lähetä kommentti