Kevät pääsi lukupäiväkirjaankin!

Ulkona paistaa aurinko niin kirkkaasti, että oli pakko päästää kevät blogiinkin.

Kuvassa on kirsikankukkia keväältä 2009, nuoresta itse istutetusta Varjomorellista. Sen oksien kärjet ovat jo monena talvena paleltuneet, mutta puu kantaa silti kukkaa ja marjaa melkein läkähtymiseen asti. Kukat ovat kauniita mutta marjat happamia kuin mitkä, hyvää likööriä niistä kyllä saa.

Nyt paukkuu pakkanen, tänäkin aamuma oli yli 20 astetta nollan alapuolella, mutta aurinko lupaa jo kevättä. Ihan kohta tippuu rännit ja sitten se taas tulee, kesä!

Kommentit

 1. Ihana kuva! Kiitos kevätpiristyksestä - tuollaisia keväisiä vakuuttelukuvia tarvitaan tässä pakkasessa. Minäkin tilasin jo kevään - eli kun ekat siemenet ja parsanjuurakot ovat matkalla, niin tuleehan se kevät, sen on pakko!

  Taidan tulla välillä tänne katselemaan etenkin tuota taustakuvaa ja haaveilemaan omasta kirsikkapuusta. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa ihanan keväinen tausta. :)

  VastaaPoista
 3. Ja kohta, ihan pian, ne kukkivat taas nuo kirsikka- ja omenapuut. Itse istutin ensimmäisen kirsikkapuuni mökille syksyllä 2009, joten katsotaan, joko tänä keväänä puu jaksaisi jo kukkiakin. Toivotaan, että pakkaset eivät tee liikaa tuhoja.

  Ihanan keväinen taustakuva!

  VastaaPoista
 4. Kiva kun muutkin tykkää! Vähän emmin, että meneekö jo liian romanttiseksi, mutta toisaalta, keväästä on ihana höpertyä!

  Jenni, mullakin muutama siemenpussi jo odottaa kylväjää, mutta kellarissa, jossa yleensä levittelen multia, on vielä niin kamalan kylmä ettei siellä viihdy edes toppatakissa.

  Vaikka pakko olisi mennä, löysin nimittäin monta pussia viime syksynä unohtuneita sipuleita. Tuliskohan niistä vielä jotain jos nyt laittaisi ruukkuihin ja alkaisi kastella?

  VastaaPoista
 5. Luulen, että sipulit voivat hyvinkin lähteä kasvuun, kannattaa kokeilla! Minulla on ainakin käynyt niin, että ovat alkaneet kasvaa siellä kaapinpohjallakin, jos ovat sinne kovin kauaksi aikaa unohtuneet. :)

  VastaaPoista
 6. Ei ole missään nimessä liian romanttista, vaan ihanaa! Ja jotenkin sopivaa, kun tulin tänne nyt, kun olit juuri kirjoittanut Ishigurosta (vaikka hän onkin britti eikä "oikea" japanilainen). :)

  Minä olin rohkea ja istutin viime keväänä takapihalle makean kirsikan. En osaa kyllä yhtään sanoa, miten sille on nyt talvella käynyt. Taimiparka on peittynyt lähes kokonaan lumeen, mutta varmasti jänikset ehtivät käydä latvaa nipsimässä (runko oli suojattu). Ja jos tänä vuonna on ollut vesimyyriä, myös juuret on saatettu syödä. Puhumattakaan nyt näistä pakkasista, mutta kyllä sen piti olla hyvin kestävä makea kirsikka!

  Jos se ei pärjää, niin kyllä minä voin hyvin "likööripuunkin" istuttaa. :)

  Karoliina

  VastaaPoista
 7. Puutarhalle on kyllä onneksi, että tänä talvena on tullut näin paljon lunta. Se saattaa hyvinkin pelastaa pienen kirsikkapuun näiltä pakkasilta, toivotaan niin!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti