Ruusuinen tunnustus


Sain ruusuisen tunnustuksen Marialta Sinisen linnan kirjastosta, kiitoksia paljon!

Lempiruoka: tällä hetkellä suussa viipyilee omatekemän sienipiirakan maku, mmm, onnistuin aika hyvin! Mutta ihan ylitse kaikken muun taitaa olla miehen tekemä kylmäsavulohipasta. Tai ne ihanat juustot, joita maistelimme Eilan kanssa viimeksi E. Ekblomilla. Tai tomaattivuohenjuustokeitto Cafe Siriuksessa. Tai joku muu, ihania ruokia on paljon, onneksi!

Lempimakeinen: suklaarusinat, Pandan lakritsi, noitapillit, melkein kaikki menee. Liköörikonvehteja jos saan, kuuluu kuulemma vai rasahdus, ja pussi on tyhjä.

Lempilukeminen: tämä on vaikea! Genrellä ei ole väliä, mutta kielen täytyy olla hyvää ja tarinassa täytyy olla ajatusta. Yleensä pidän eniten "vanhanaikaisista" kunnon tarinoista, en varmaan kyllästy niihin ikinä, kokeelliset jutut tuntuvat minusta usein aika tyhjänpäiväisiltä kikkailuilta.

Lempipaikka käsitöille: sohvan kulmalla, samalla televisiota katsellen. Tykkään kutoa ja kehitellä omia malleja, mutta mitään säännönmukaisia kirjoneuleita jaksan harvemmin laskeskella.

Lempielokuva: olin nuorena melkoinen elokuvafriikki, mutta kun lapset olivat pieniä, harrastus jotenkin unohtui. Nykyisin pääsisin taas leffaan milloin haluan, mutta ei vaan tule lähdettyä. Viime talvena nähdyistä parhaiten jäi mieleen González Iñárritun Biutifull, vanhempia suosikkejani ovat mm. Almodóvarin Matador ja Cronenbergin Kärpänen. 

Kommentit

 1. Oi, juustot ja kylmäsavulohtipasta. Tulee nälkä, vaikka tunti sitten söin iltapalaa. :)

  Minäkin olin leffafriikki ennen lasten syntymää. Kävin elokuva-arkiston esityksissä, matineoissa jne. Nyt katson ehkä 1-2 elokuvaa kuukaudessa ja nekin dvd:ltä. Mutta meillä molemmat lapset ovat vielä alle kuusivuotiaita, joten aika aikaa kutakin jne.

  VastaaPoista
 2. Oi, Matador ja Kärpänen! Sulla on hyvä leffamaku :-)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun vastasit! Listasit ihania herkkuja, ja kirjamakumme menevät aika pitkälti yksiin.

  VastaaPoista
 4. Katja, pasta ja juustot on hyväksi ihmiselle, varsinkin nyt kun syksy alkaa taas kylmetä. Ja varmaan tuo nykyinen hyvä televisio- ja videotarjonta nykyään vähentää munkin elokuvissakäyntiä, vaikka kyllä iso kangas on silti aika hieno...

  Booksy, olen aina ollut sitä mieltä, että elokuvassa täytyy olla jotain vähän ekstraterrestriaalista tai vähintään eksponentiaalista, realismi ei oikein ole koskaan riittänyt. Ja silmänruokaa kanssa ;-)

  Maria, kiitos vielä haasteesta, tähän oli kiva vastata!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti