Blogistanian parhaat kirjat vuonna 2014

Kotimaiset kirjablogit äänestävä tänään viime vuoden parhaista kirjoista. Itse olen vähän laiska, ja ilmoittaudun vain kahteen äänestykseen, kirjoilla joiden parhautta minun ei tarvitse lainkaan harkita, ne tulevat mieleen ihan miettimättäkin.

Blogistanian Finlandian saajaksi ehdotan ensimmäiseksi Eeva-Kaarina Arosen romaania Edda. Sen maaginen tunnelma ja huolellisesti rakennetut miljööt lumosivat minut. Kirjan lukeminen oli sekä viihdyttävää että ajatuksia herättävää. Toisen sijan annan Pajtim Statovcin romaanille Kissani Jugoslavia ja kolmannen Peter Sandströmin Valkealle kuulaalle. Tämän Finlandian voittajan julistaa huomenna Kirjavinkit.

Blogistanian Globalian antaisin Sjønille. Poikani kuukivi on rujonkaunis ja kiihkeä kertomus Islannista, karulta satujen saarelta. Globalian äänestystuloksen voi käydä huomenna katsomassa Kirsin Book Clubista.

Kommentit

 1. Edda ja Kissani Jugoslavia kiinnostavat :) Itse en tänä vuonna äänestä lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin meinasi unohtua, vaikka olin aikonut osallistua. Eilen illalla, aika myöhään yhtäkkiä muistin, tarkistin päivämäärän ja väsäsin tuommoisen nopean postauksen, eli mukana ollaan :)

   Poista
 2. Edda onkin tunnelmaltaan hieno. Sitäkin olisin voinut äänestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas taidan vähän toistaa itseäni, mutta ei auta, Eeva-Kaarina Aronen kirjoittaa niin upeasti. Muistelen siis jonain aikaisempanakin vuonna jo äänestäneeni häntä, varmaan Kallorumpua.

   Poista
 3. Voi, haluan lukea sekä Eddan että Valkean kuulaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko TBR-pino liian korkea, ei kai? Kyllä sä ehdit, Maria <3

   Poista
 4. Hyvä Erja ja hyvä Edda! Nostin sen myös "palkitsemiini". Valkea kuulas ja kuukivi odottavat vielä lukemista, listalla ilman muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos kun muistutit Konkasta. Luin kirjasta jostain ja kiinnostuin jo aiemminkin, mutta olin jo unohtanut. Onkohan mulla siitä edes varausta, tarkistan heti.

   Poista
 5. Kuukivi-kirja ja Edda kuulostavat upean kauniilta kirjoilta. Otanpa tästä lukuvinkit talteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko sullakin se Lemaitre listoilla? Siitä on niin monet pitäneet, että täytyy varata sekin :)

   Poista
 6. Finlandiaan olisi ollut nousijoita enemmänkin, mutta poimin lopulta Eddan kolmossijalle. On se niin hyvä etten voinut sitä pisteittä jättää. Ja Sjonille täydet 3, on se niin suuri pieni kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, Finlandiaan oli tänä vuonna mulla eniten tunkua. Noita muita en niin ehtinyt sitten miettiäkään, kun vasta iltayöstä muistin koko äänestyksen. Mutta Sjön nyt täytyi mainita, kumminkin!

   Poista
 7. Voi Edda ja Jugoslavia, molemmat lukematta. Jugoslaviassa olen sentään jo kirjaston varausjonossa, Eddalle voisin tehdä saman.

  Kuulosti ihanalta kyllä myös tuo Poika nimeltä Kuukivi. Lainauslista vaan kasvaa!

  VastaaPoista
 8. Kissani Jugoslavia oli myös minun Finlandiakakkonen ja Poika nimeltä kuukivi voitti minun Globaliaäänestyksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, molemmat ansaitsevat kyllä tulla huomatuiksi!

   Poista

Lähetä kommentti