Blogistanian parhaat kirjat vuonna 2013

Kirjasäätiö julkisti Finlandia -ehdokkaansa tänään. Blogeissa mietitään jo kuumeisesti omia ehdokkaita vuoden parhaiksi kirjoiksi. Kukin äänestykseen osallistuva blogi julkaisee ehdokkaansa maanantaina 27.1.2014 klo 10.  Tulokset julkaistaan äänestysten emäntäblogeissa seuraavana päivänä, tiistaina 28.1.2014 klo 10.
Kilpailukategorioita on tänä vuonna neljä. Tässä kategoriat emäntäblogeineen:

Blogistanian Finlandia 2013
Blogistanian Finlandia 2013 on kilpailu, jossa nostetaan esiin bloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2013 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia. 
Blogistanian Finlandiaa emännöi Sallan lukupäiväkirja.


Blogistanian Globalia 2013
Blogistanian Globalia 2013 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita käännöskirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2013 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alunperin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia.
Blogistanian Globaliaa emännöi Kirjasfääri. 


Blogistanian Kuopus 2013
Blogistanian Kuopus on kilpailu, jossa nostetaan esiin bloggaajien arvostamia lasten- ja nuortenkirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2013 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä sekä näille kielille käännettyä lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Ehdolle voi asettaa kustantajien lasten- ja nuortenkirjoiksi määrittelemiä teoksia: romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia. Lasten tietokirjoista äänestetään Blogistanian Tieto -kategoriassa.
Blogistanian Kuopusta emännöi Les! Lue! 

Blogistanian Tieto 2013
Blogistanian Tieto 2013 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita tietokirjoja. Kilpailu koskee kotimaisia vuonna 2013 julkaistuja tietokirjoja sekä vuonna 2013 suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä tietokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa tietokirjallisuuden lisäksi myös esseekirjallisuutta, elämäkertoja, asiaproosaa, pamfletteja ja erilaisia oppaita. Myös lasten tietokirjoista äänestetään tässä kategoriassa. 
Blogistanian Tietoa emännöi Luetut, lukemattomat.
Tarkempia ohjeita äänestyksestä ja siihen osallistumisesta voi lukea yllä mainituista emäntäblogeista.

Kommentit